فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال چهارم شماره 3 (تابستان 1394)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال چهارم شماره 3 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افشین مرتضوی *، فرامرز فاضلی، سحر یوسف نژاد صفحات 145-149
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثر درمان ترکیبی آلفابلوکر و آنتی کولینرژیک با درمان آلفابلوکر در بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات است.
    روش ها
    این بررسی بصورت کارآزمایی بالینی یک سو کور بر روی 80 نفر از بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات که به بیمارستان امام علی (ع) زاهدان مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و به یک گروه تامسولوسین با دوز mg/d 4/0 به همراه تولترودین و به گروه دیگر همین میزان تامسولوسین به همراه پلاسبو داده شد. هر دو گروه پیش و 6 ماه پس از درمان از نظر علایم بالینی، بهبود سطح زندگی و رضایت مندی از درمان بررسی شدند. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    نتایج
    دو گروه از نظر دموگرافیک و شاخص های اساسی مانند حد PVR، PSA اولیه و حجم پروستات یکسان بودند. میزان نمره بین المللی علایم پروستات (IPSS) قبل از درمان در دو گروه تفاوتی نداشت ولی پس از 6 ماه درمان، این میزان در آن دسته از بیماران که تولترودین مصرف می کردند، بهبود معناداری نسبت به گروه پلاسبو داشت) 0008/0p=. (بحث: به نظر می رسد که ترکیب آلفابلوکر با آنتی کولینرژیک در بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات می تواند به عنوان یک درمان اولیه مناسب یا به عنوان درمان آلترناتیو پس از شکست درمان های مرسوم استفاده گردد.
    کلیدواژگان: هیپرپلازی خوش خیم پروستات، آلفابلوکر، آنتی کولینرژیک
  • حمیرا آوری، غلامعلی نجفی پاریزی، کوروش کبیر، لیلا ساداتی، محمود کهن، میترا رحیم زاده کیوی * صفحات 150-156
    هدف
    پیشرفت تحصیلی دانشجویان تحت تاثیر عوامل متعددی بوده و شناسایی این عوامل در بهبود پیشرفت تحصیلی ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور بررسی عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشکده پیرا پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1392 انجام گرفت.
    روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی -تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد. تعداد188 دانشجو براساس تمایل خود و با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج در مطالعه شرکت کردند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ-28) پرسشنامه پژوهشگر ساخته که دارای 5 بخش تهیه شده بود که شامل عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی می باشد اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و به کمک آماره های توصیفی و آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و کروسکال والیس مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    از 188 داوطلب شرکت کننده در این مطالعه، 117نفر زن (2/62%)، 71نفر مرد (8/37%)،91 نفر در رشته هوشبری (4/48%) و بقیه رشته اتاق عمل، 162نفر (2/86%) کارشناسی پیوسته و بقیه در مقطع کارشناسی ناپیوسته مشغول به تحصیل بودند. میانگین (انحراف معیار) سنی (56/7)45/22، میانگین (انحراف معیار) معدل (28/1)21/17بود. 85 نفراز دانشجویان 21/46% از سلامت عمومی خوب، 35/42% از سلامت عمومی متوسط و 44/9%از سلامت عمومی پایین برخوردار بودند. میانگین (انحراف معیار) نمره سلامت عمومی داوطلبین (31/10) 00/22 بود. سن، مقطع تحصیلی، رضایت از وضعیت اقتصادی، انتخاب دوست از بین همکلاسی ها و حضور مرتب در دروس عملی به عنوان مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر پیشرفت تحصیلی بودند.
    نتیجه گیری
    پیشرفت تحصیلی دانشجویان مستلزم عوامل مختلفی می باشد که با شناسایی این عوامل می توان درپیشبرد اهداف آموزشی گام موثرتری برداشت.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، دانشکده پیرا پزشکی، دانشجو
  • غلامعلی کریمی، پری ناز احمدی، علی دل پیشه*، کوروش کبیر مهدی سلیمان فلاح، زهرا داداشی عین شیخ، کورش سایه میری، عفت عباس زاده، حسین عزیزی صفحه 157
    زمینه و هدف
    تجویز نامناسب آنتی بیوتیک ها یکی از علل اصلی بروز مقاومت آنتی بیوتیکی بوده و موجب فشار و صرف هزینه های گزاف در نظام سلامت و اقتصاد خانواده ها می گردد. مطالعه حاضر به منظور تعیین الگو و عوامل موثر بر تجویز آنتی بیوتیک در مراکز بهداشتی درمانی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 1068 برگ از نسخ پزشکان عمومی مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ساوجبلاغ بطور تصادفی ساده بررسی شد. متغیرها شامل سن، جنسیت بیماران و پزشکان، فراوانی تجویز آنتی بیوتیک، میزان درمان ترکیبی، نحوه تجویز، نوع و تیپ دانشگاه تحصیلی، وضعیت استخدامی و تجربه کاری پزشکان، فصول سال و نوع دفترچه بیمه بیماران بود. آنالیز آماری بوسیله نرم-افزار SPSSv.18 انجام شد.
    یافته ها
    بیش از نیمی از نسخ (8/56%)، حداقل یک قلم آنتی بیوتیک داشتند. برای حدود یک چهارم از بیماران درمان ترکیبی تجویز شده بود. در 1/57% نسخ حاوی آنتی بیوتیک، حداقل نحوه تجویز یکی از اقلام آنتی بیوتیکی از نظر معیارهای سنجش علمی، نادرست بود. از بین این معیارها، بیشترین خطا در درج دفعات مصرف در هر روز (72/67%) و کمترین خطا در درج مقدار مصرف در هر بار (9/21%) مشاهده شد. بین سن، جنسیت و نوع دفترچه بیمه بیماران، تجربه کاری پزشکان و فصول سال با تجویز آنتی بیوتیک از نظر آماری رابطه معنی-داری وجود داشت (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    درمان ترکیبی و تجویز غیرعلمی آنتی بیوتیک ها به قشر جوان برای سلامت و اقتصاد جامعه نگران کننده است. بازنگری در پروتکل های درمانی و شیوه های نظارتی، تغییر در خرید خدمت پزشکان، طراحی و اجرای مداخلات آموزشی عملیاتی و هدفمند، آموزش ضمن خدمت پزشکان با اولویت تجویز منطقی داروها و مهارت های نسخه نویسی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پزشکان عمومی، نظام سلامت، تجویز نامناسب، نسخه
  • محمد درهرج *، علیرضا مرادی، جعفر حسنی، علی قائدنیای جهرمی صفحات 168-175
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی- رفتاری بر کاهش علائم آسیب شناختی اختلال استرس پس از سانحه در نوجوانان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    بدین منظور، 12 نوجوان دارای تشخیص اختلال استرس پس از سانحه ساکن در شهرستان زلزله زده هریس استان آذربایجان شرقی بر اساس نمرات مقیاس تجدید نظر شده تاثیر حوادث و مصاحبه بالینی ساختار یافته انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. اعضای گروه آزمایش در ده جلسه درمان شناختی- رفتاری شرکت کردند، در حالی که اعضای گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس تجدید نظر شده تاثیر حوادث و مقیاس اضطراب چندبعدی بود که شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری آن ها را تکمیل کردند.
    یافته ها
    بررسی داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس مختلط نشان داد که درمان شناختی- رفتاری تاثیر معناداری در کاهش شدت علائم آسیب شناختی اختلال استرس پس از سانحه در تمامی ابعاد داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش ضمن تایید یافته های مطالعات پیشین در زمینه اثربخشی درمان شناختی- رفتاری بر علائم اختلال استرس پس از سانحه، بر اهمیت مداخله زودهنگام در شرایط بحران برای جلوگیری از تداوم پیامدهای منفی مواجهه با رویدادهای آسیب زا به ویژه در گروه های سنی جوان نیز تاکید می کند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، درمان شناختی، رفتاری، نوجوانان
  • عشرت عبدالهی *، سوسن فرشی، ناصر حاجیان مطلق، سهیلا عبدالهی صفحات 176-183
    مقدمه
    رضایت بیمار یکی از ابعاد کیفیت مراقبت را تشکیل می دهد و هدف نهایی از مطالعات رضایتمندی بهبود کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و ارتقای مستمر مراکز بیمارستانی و اعتلای بهداشت و درمان کشور است. به همین منظور رضایتمندی بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان های هشتگرد و نظرآباد توسط پرسشنامه ای که شامل مشخصات دموگرافیک بیمار و سوالاتی در مورد پذیرش، خدمات پزشکان، خدمات پرستاری، تجهیزات و دارو و فضای فیزیکی بود، سنجیده شد.
    مواد و روش ها
    نمونه گیری به صورت Consecutive در مراجعین به بیمارستان ها در روزهای متوالی در تمام طول شیفت کاری بیست و چهار ساعته (صبح، عصر، شب) تا زمان تکمیل نمونه لازم انجام شد. میزان رضایت در چهار گروه خدمات پذیرش، خدمات پرستاران، خدمات پزشک و فضای فیزیکی بیمارستان با امتیاز دهی به سوالات پرسشنامه در هر قسمت سنجیده شد و سپس به سه دسته رضایت مطلوب، نسبی، و عدم رضایت تقسیم شد. در ضمن رضایتمندی بصورت متغیر کیفی دو حالته (رضایت و عدم رضایت) در مدل رگرسیون لجستیک وارد شده و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک سنجیده شد.
    یافته ها
    بیماران از قسمت پذیرش و فضای فیزیکی بیمارستان رضایت نسبی و از خدمات پرستاران و پزشکان رضایت مطلوب داشتند. در مدل رگرسیون لجستیک رضایتمندی با تمایل به مراجعه مجدد ارتباط معناداری (OR= 1/81 CI 95% 1/10– 3/06) داشت، ارتباط رضایتمندی با مدت زمان انتظار جهت ویزیت پزشک نیز معنادار (OR= 0/34 CI 95% 0/22– 0/74) بود، در حالیکه ارتباط میزان رضایتمندی با سن، جنس، زمان مراجعه، و شیفت کاری معنادار بدست نیامد. این ارتباط با میزان تحصیلات نیز معنادار بود (OR= 0/77 CI 95% 0/621– 0/974). در مورد فضای فیزیکی بیمارستان، پزشک و پذیرش اختلاف دو بیمارستان معنادار بود (05/0P<). به طوری که میزان رضایت در بیمارستان هشتگرد بیشتر از بیمارستان نظرآباد بود ولی رضایت از پرستاران در دو بیمارستان اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که زمان انتظار جهت ویزیت بیمار توسط پزشک فاکتور مهم در میزان رضایتمندی بیماران است، لذا مطالعات وسیعتر با متدولوژی دقیق تر جهت بررسی این مهم پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: رضایت بیمار، دپارتمان اورژانس، زمان انتظار
  • زهرا سالمی *، حامد فراهانی، بهروز مرادی، راضیه شریف مقدسی صفحات 184-190
    زمینه و هدف
    آب قلیایی به دوصورت الکتروشیمیایی و طبیعی تهیه می گردد و مطالعات قبلی ثابت کرده که آب قلیایی می تواند رادیکال اکسیژن فعال را در سلول های کشت شده پاکسازی نماید. انتظار می رود که آب قلیایی اثرات پیشگیرانه و مثبتی بر بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو مانند تصلب شرایین و ناراحتی های قلبی-عروقی داشته باشد. در تحقیق حاضر اثر آب آشامیدنی قلیایی بر پروفایل لیپیدی سرم موش سفید آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از 32 موش سفید بزرگ نر نژاد ویستار با وزن 250-200 گرم استفاده شد. موش ها بطور تصادفی به چهار گروه بنام گروه کنترل، گروه قلیایی1 و 2 با اضافه نمودن بیکربنات سدیم و گروه اسیدی با اضافه نمودن اسیداستیک به آب آشامیدنی آنها تقسیم گردیدند. پس از گذشت 32 هفته، خون گیری انجام و پس از اندازه گیری پارامترهای مربوط به پروفایل لیپید، اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت کلسترول و تری گلیسرید در گروه های رژیم آب قلیایی1و2 و غلظت LDL در گروه قلیایی1 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار یافته است(05/0p<). ولی غلظت LDL در گروه قلیایی2 و HDL در گروه های رژیم آب قلیایی1و2 تغییر معنادار نداشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد تجویز روزانه آبهای قلیایی می تواند باعث بهبود پروفایل لیپید شده و احتمالا خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی قلیایی، پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو، رادیکالهای آزاد، آنتی اکسیدان
  • امیر حسین محوی، کاووس دیندارلو، یدالله فخری * صفحات 191-198
    مقدمه و هدف
    رادن222 ماده رادیواکتیو طبیعی با نیمه عمر 8/3 روز، بی رنگ و بی بو می باشد. مصرف آب های حاوی غلظت بالای رادن 222، باعث افزایش دز موثر دریافتی در گروه های مختلف سنی و به دنبال آن افزایش شیوع سرطان معده می گردد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی غلظت رادن 222 در 17 آب بسته بندی شده پر مصرف شهر تهران توسط دستگاه پرتابل رادن سنج مدل RTM1688-2 مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین دز موثر دریافتی گروه های سنی مردان و زنان بزرگسال، کودکان و اطفال نیز توسط معادله ارائه شده UNSCEAR محاسبه گردید.
    یافته ها
    میانگین و دامنه غلظت رادن 222 به ترتیب Bq/m3 58/0±6/69 و Bq/m33/5±6/458 – 0 می باشد. دز موثر دریافتی گروه های سنی اطفال، کودکان، مردان و زنان بالغ به ترتیب 009/0، 004/0، 006/0، 008/0 mSv/y می باشد.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت رادن 222 کمتر از حدود استاندارد WHO و EPA می باشد. همچنین غلظت رادن 222 نسبت به بسیاری از مناطق کشور و جهان کمتر می باشد. ترتیب دز موثر دریافتی در گروه های سنی مختلف اطفال>مردان بالغ> زنان بالغ> کودکان می باشد. دز موثر دریافتی رادن 222 در تمام گروه های سنی به ویژه اطفال و مردان بالغ ناشی کمتر از حد استاندارد mSv/y 1/0 می باشد.
    کلیدواژگان: رادن 222، دز موثر، آب های بسته بندی شده، گرو ه های سنی
  • کیومرث پوررستمی، حمیرا آوری *، رضا ارجمند تیموری، نسرین الهی مهر صفحات 199-208
    توسعه وپیشرفت در علم فناوری و ارتباطات باعث تغییرات هنگفتی در زندگی و جامعه بشری شده است. علم پزشکی نیز در استفاده از این فناوری مستثنی نبوده و همیشه پیش قدم می باشد. ارائه خدمات بهداشتی توسط علم فناوری اطلاعات نیز دارای رشد فزاینده ای بوده است. در واقع به کار بردن فناوری اطلاعات جهت ارائه داده های درمان و آموزش ازراه دور و یا به عبارتی دیگر امکان دسترسی به اطلاعات سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی درمانی را، پزشکی از راه دور یا تله مدیسین می نامند. این خدمات را می توان در زمینه های مختلف پزشکی از جمله در اطفال اطلاق نمود. پر واضح است که در وضعیت کنونی که حضور کلیه متخصصین پزشکی در همه شهرها و مراکز درمانی کوچک امکان پذیر نیست استفاده گسترده از تکنیک پزشکی از راه دور می تواند منجر به کاهش هزینه های درمانی، مسافرتهای درمانی، مرگ ومیر و افزایش امید به زندگی گردد. از آنجائی که بیشتر کودکان در معرض خطر انواع بیماری ها می باشند بنابراین انجام مراقبت های بهداشتی به صورت سریع لازم بوده واستفاده به موقع ازروش پزشکی ازراه دور در اطفال در جهت انجام مراقبت ها ودرمان موثر می باشد.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، تله مدیسین
|
  • A. Mortazavi *, F. Fazeli, S. Yousefnezhad Pages 145-149
    Aim
    the efficacy and safety of combined therapy with anticholinergics and alpha blockers in comparison with alpha blockers monotherapy among patients with BPH.
    Methods
    We conducted a single blinded RCT and 80 patients with BPH who referred to Ali-ebn-abitaleb, Zahedan were included. One group received 0.4 mg/d Tamsulosin in addition to Tolterodine and the other group received the same doses of Tamsulosin in addition to placebo. Both groups were evaluated before and 6 months after treatment with special attention to clinical symptoms, life quality improvement and treatment satisfaction. SPSS was applied for data analysis.
    Results
    There is no significant difference between these two groups of patients’ demographics and basic indices such as PVR, PSA and the volume of prostate. IPSS was significantly improved among patients who received Toltrodine (p=0.0008) whereas both groups showed same score before treatment.
    Conclusion
    It seems that combined therapy with anticholinergics and alpha blockers is a safe and efficient regimen among patients with BPH, either as primary or alternative treatment after the failure of conventional treatments.
    Keywords: Alpha blockers, Anticholinergics, Benign Prostate hyperplasia
  • H. Avary, Gh.A. Najafi Parizi, K. Kabir, L. Sadati, M. Kohan, M. Rahimzadeh Kivi Pages 150-156
    Back ground: Academic achievement is influenced by several factors. these factors would seem to be necessary to achievement process and objectives. This study assessment factors affecting students academic achievement in the Alborz medical sciences School of Allied Medical Sciences in 2013-2014.
    Methods
    This study is a cross- sectional analysis. 188 students participated with the inclusion and exclusion criteria. The researcher made questionnaire and (GHQ-28) was used. The collected data were analyzed using SPSS-16 software. Chi Square, Fisher, Exact Independent t-tests and ANOVA, analysis of variance and Kruskal-Wallis test was used to analyze the data.
    Result
    Of the 188 samples, 71 students were male (37.8%) and 117 females (62.2%), 91 students were studying Anesthesiology (48.4 %)and the others Operating room and 162 students were studying bachelor(86.2%) and the others were undergraduate batch(13.8%). The mean age was 22.45(7.56). The mean grade point average was 17/21(1.28).students were in good health(46.21%), average general health (42.35%) and low health (9.44%).Average score for the mental health of students participating in study were 22.00(10.31). Age, education, economic satisfaction, friends and classmates Cleans Regular attendance in practical courses were reported as the most influential factors.
    Conclusion
    Many factor have influenced on the academic achievement. Detect these factors can help in the improvement of trend of academic purpose.
    Keywords: Academic achievement, School of Allied Medical Sciences, Student
  • M. Darharaj *, A.R. Moradi, J. Hasani, A. Ghaednia Jahromi Pages 168-175
    Background
    This study aimed to investigate the effectiveness of Cognitive Behavior Therapy (CBT) on the reduction of the pathological symptoms of Posttraumatic Stress Disorder (PTSD) in adolescents.
    Methods
    To do so, a total of 12 adolescents with PTSD were selected from one of the quake-stricken cities of eastern Azarbaijan, Heris, based on their scores in the Impact of Event Scale- Revised (IES-R) and the Structured Clinical Interview for DSM-IV (SCID) and divided into the experimental and control group randomly. The experimental group participated in 10-session CBT, while there was no intervention into the control group. The instruments included IES-R and the Multidimensional Anxiety Scale that were completed by the participants in pre-test, post-test, & follow-up.
    Results
    Analyzing data with mixed ANOVA indicated that CBT has significant effects on the reduction of pathological symptoms of PTSD in all aspects.
    Conclusion
    These results not only confirm the previous findings about CBT effectiveness on symptoms of PTSD, but also emphasize the importance of early interventions in crises to prevent the maintenance of the negative consequences of experiencing traumas, especially in young age groups.
    Keywords: Adolescents, Cognitive, Behavior Therapy, Posttraumatic Stress Disorder
  • E. Abdollahi *, S. Farshi, N. Hajian Motlaq, S. Abdollahi Pages 176-183
    Objective
    Determination of patient satisfaction in the emergency department.
    Methods
    Patient satisfaction in the emergency department was evaluated by a questionnaire in a descriptive analytic cross-sectional study. This questionnaire contained some questions about physician and nursing services, medical equipments, and physical environment of the emergency department. Satisfaction scores were converted to a binary score (unsatisfied and satisfied) and the association of this binary variable (satisfaction) with other demographic characteristics was measured in logistic regression model.
    Results
    Patient satisfaction from acceptance portion and physical environment of the hospitals was moderate though from physician and nursing services was good. The correlation between satisfaction and willingness to return and also waiting time was statistically significant (OR= 1/81 CI 95% 1/10– 3/06, OR= 0/34 CI 95% 0/22– 0/74) on logistic regression analysis. The correlation between satisfaction and age, gender, refer's time and work shift did not significantly differ. Overall patient satisfaction in Hashtgerd hospital was significantly more than Nazarabad hospital (p<0/05).
    Conclusion
    This study revealed that physician waiting times are an important factor in patient satisfaction. In present study, most of the patients were visited in less than 15 minutes and the presence of other more emergency cases were the most reason for delay in visiting times. These findings suggest that emergency department patient satisfaction improvement efforts should focus on a limited number of modifiable and easily measured factors.
    Keywords: Emergency department, Patient satisfaction, Waiting time
  • Z. Salemi *, H. Farahani, B. Moradi, R. Sharif Moghadasi Pages 184-190
    Backgrounds
    Alkaline water could be prepared through both electro-chemical and natural ways and previous studies have shown that alkaline water scavenges oxygen radicals in cell culture. It’s expected that alkaline water has positive and preventive effects on diseases related to stress oxidative like atherosclerosis and cardiovascular disease. In recent study, we showed the effects of alkaline water on serum lipid profile in wistar rats.
    Materials And Methods
    In this study 32 male wistar rats weighing 250-200 g were used. Rats divided randomly into four groups, namely control group, alkaline group 1, alkaline group 2 by adding sodium bicarbonate, and acidic group by adding acetic acid to their drinking water. After 32 weeks, blood samples were obtained and lipid profile was measured in all groups, the data was analyzed with SPSS statistical software.
    Results
    Relay on obtained results, cholesterol and triglyceride concentrations in alkaline water group1 and 2 to control group and LDL concentrations in alkaline water group1 have been reduced significantly (p<0.5). While LDL concentration in alkaline water group2 and HDL concentrations in alkaline water group1 and 2 to control group have not significant changes.
    Conclusion
    Results of this study declare that daily administration of alkaline water can improve serum lipid profile and maybe reduced risk of oxidative stress diseases.
    Keywords: Alkaline water, Antioxidant, Stress Oxidative, Lipids Profile
  • A.H. Mahvi, K. Dindarloo, Y. Fakhri Pages 191-198
    Background
    Radon 222 is a natural radioactive material with a half-life of 3.8 days, colorless and odorless. Consumption of water containing high concentration of Radon 222 leads to increase in the effective dose received in different age groups and following that increase in the prevalence of gastric cancer.
    Material And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, concentration of Radon 222 of 17 packaged widely-consumed water in Tehran city was measured by portable Radon detector RTM1688-2 model. Also the received effective dose by the group ages of adult men and women, children and infants was calculated through the provided equation of UNSCEAR.
    Results
    The mean and range concentration of Radon 222 was 69.6±0.58 Bq/m3 and 0 – 458.6±5.3 Bq/m3, respectively. The received effective dose by the age groups of infants, children, adult men and women was 0009, 0.004, 0.006 and 0.008 mSv/y, respectively.
    Conclusion
    The mean concentration of Radon 222 is lower than WHO and EPA standard limits. The arrangement of the received effective dose in different age groups is; infants>adult men>adult women>children. The received effective doses of Radon 222 in all age groups especially infants and adult men was lower than the of 0.1 mSv/y standard limit.
    Keywords: Radon 222, Effective dose, Packaged Water, Age groups
  • K. Purrostami, H. Avary Pages 199-208
    Extending in science technology and communication changes a lot in life and society has become. Medical science does not exclude the use of this technology is always a step ahead. Health services in the field of information technology is growing increasingly. In fact, to apply information technology to provide remote treatment and training and access to health information and appropriate access to health services is called telemedicine. This service can be used in various medical fields such as pediatric assessment. It is obvious that the current state of all medical practitioners in all health centers and small towns is not possible. The use of telemedicine techniques can lead to reduced health care costs, travel health, mortality and life expectancy is increasing. And since most children are at risk for various diseases So care needs to be fast and timely use of remote method is effective in the treatment of children in care.
    Keywords: Science technology, communication, Telemedicine